A keresőből: vérzés aktusOK után

Ha valakinek minden aktus után vérzése van az nem egészen normális. Már egy előző bejegyzéseben írtam erről, de miután sokadszori keresőszavam volt ez a szókapcsolat gondoltam megemlítem megint. Ha aktus után valakinek egyszer-kétszer vérzése van az annyira nem számottevő, lehet éppen a hevességtől tényleg sérült itt ottt a hüvelyfal vagy bármi. Azonban, ha rendszeresen ez történik akkor komolyan el kell gondolkozni azon, hogy mégis mit csinálok a partnerral. Okoz-e közben valami fájdalamt? Ezt nehéz kiszűrni, mert izgalmi állapotban ezt nem mindig érzi az ember. De, ha közben nem is fáj sehol akkor aktus után fáj-e mégis esetleg a hüvelyfal vagy esetleg az alhas-méh tájéka. Alaposan végig kell gondolni ezt. Ha folyamatosan fennáll a panasz akkor javallott nőgyógyász bevonása is. Ekkor el kell mondani az orvosnak, hogy mit tapasztalunk. Az is lehet, hogy egy korábbi sérülés szakad fel midnig és az vérzik. Ha ez áll fenn azt a korábbi sérülést hagyni kel gyógyulni. Illetve, hogy társul e még a vérzés után a rá következő napokban elszíneződött folyás is a jelenséghez. Ha mondjuk ezek után valakinek sárgás-zöldes hüvelyváladékot produkál a szervezete akkor nagy eséllyel egyéb fertőzés és/vagy gyulladás is párosul a vérzéshez. És ez meg már abszolút nem játék, nem veszélytelen. Lehet ilyenkor nem érzi az ember ennek a jelentőségét, de egyéb krónikus nőgyógyászati problémáknak a későbbiek folyamán az ilyen kis jelentéktelen, nem kezelt sérülések lehetnek a melegágyai.

Azt is vegyük figyelembe, hogy a vérzés honnan eredhet. Kíséri-e görcs vagy egyéb fájdalom. Megvizsgálhatjuk magunkat felületesen, kívülről tükör segítégével igenis nézzük meg a nemiszervünket, van e rajta valami elváltozás satöbbi. Az önvizsgálat további része lehet az, hogy fürdés közben, amikor alaposan keet mostunk (steril gumikesztű javallott otthonra is az ilyen vizsgálatokra, gyógyszertárban, drogériákban lehjet kapni) és nemiszervünket is megmostuk az ujjunkkal benyúlunk a hüvelybe és kissé megtapogatjuk a hüvleyfalat, majd  megnézzük van e váladék az ujjon és ha van az milyen. Arra is figyelünk, hogy fájt-e a vizsgálat vagy sem. Illetve arra is, hogy tapogatás során éreztünk-e valahol fájdalmat.

Azonban, ilyen esetekben mindenképpen el kell menni orvoshoz. A partnerral meg kell ezt beszélni. Ha ezen is túlvaygunk, és a legnagyobb odafigyelés ellenére is vérzés lesz a vége az aktusnak akkor ténylegesen muszáj orvoshoz menni.

Reklámok

2 hozzászólás to “A keresőből: vérzés aktusOK után”

 1. petra. Says:

  Szia! Az lenne a kérdésem,hogy azzal orvoshoz kell-e fordulni,ha egyszer maszturbálás után enyhe vér volt a váladékba,nem sötét hanem halvány színű. 14/L

  • szexyuborka Says:

   Nem kell. Lehet csak megsértetted a hüvelyfalat vagy túl mélyre hatoltál. Előfordul az ilyen. Azonban ha nem múlik el akkor menj orvoshoz, illetve ha átvált sárgás színűvé a hüvelyváladék akkor szintén menj, mert gyulladás lehet a hüvelyedben.

   És ide is azt írnám, hogy nem élt a blog a nyáron, ezért válaszoltam ilyen soká.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: